Antalya İlçelerinde Birlik ve Beraberlik Çağrısı: ‘Birliğimiz bozulmasın’

Konyaaltı Belediyesi, bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği Geleneksel Aşure Etkinliği’nde Konyaaltı Alevi Bektaşi Kültürü Cemevi Derneği ile bir araya geldi. Etkinlik, Konyaaltı Cemevi’nde gerçekleşirken, katılım oldukça yoğundu. Vatandaşlara aşure dağıtımının ardından sanatçılar Beste Sezer ve Orhan Gürsoy konser verdi. Etkinliğe CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, CHP İl Başkanı Nail Kamacı ve diğer önemli isimler de katıldı. Alevi dedesi Kenan Akbaba’nın aşure hakkında bilgi vermesi ve dualar etmesiyle başlayan etkinlik, dayanışma ve birlik mesajlarıyla son buldu.

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, aşure lokmasının paylaşım, dayanışma ve birlik içinde paylaşıldığını vurgulayarak, aşurenin kurtuluş, umut, barış ve birlik mesajları verdiğini belirtti. Aynı zamanda CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya da etkinlikteki birlikteliğin kendisini mutlu ettiğini dile getirerek, birlik ve beraberliğin daim olması temennisinde bulundu. Konyaaltı Alevi Bektaşi Kültürü Cemevi Derneği Başkanı Tahsin Akpınar ise katılımcılara teşekkür etti.

Geleneksel Aşure Etkinliği, birlik ve beraberlik mesajlarıyla dolu geçerken, katılımın yoğunluğu ise etkinliğin başarısını bir kez daha gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir