Site icon Akdeniz Haberleri

Anadolu Üniversitesi’nde Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü Artık İlçelerde de Okutulacak

Akdeniz Üniversitesi, mühendislik alanında Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü’nü açarak geleceğin mesleklerine yön veriyor. Yüzde yüz İngilizce eğitimi, çift anadal imkânı, gelişmiş laboratuvarlar ve yeni nesil staj olanaklarıyla dikkat çeken bölüm, bu yıl ilk öğrencilerini kabul edecek. Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü, öğrencilere çift diploma alma imkânı sunarak, bilgisayar mühendisliği alanında da uzmanlaşma fırsatı veriyor.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Deniz Uluşar, bölümün kaliteli eğitim ve gelişmiş laboratuvar imkânlarına sahip olduğunu belirtti. Ayrıca ulusal ve uluslararası iş birliklerine ve güçlü AR-GE altyapısına vurgu yaptı. Yapay Zeka alanında yapılan araştırma geliştirme çalışmalarıyla Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olduklarını söyledi.

Öğrencilere kampüste staj imkânı sunan bölüm, bu sayede öğrencilerin staj yaparken yaşadığı zorlukları ortadan kaldırıyor. Yapay Zeka Mühendisliği’nin geleceğin mesleği olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Uluşar, öğrencileri Akdeniz Üniversitesi’ne davet etti.

Antalya’nın ve Akdeniz Üniversitesi’nin zengin imkânlarıyla öğrencilere benzersiz bir şehir ve kampüs deneyimi sunulduğunu belirten Prof. Dr. Uluşar, bölümünün öğrencilere çok çeşitli olanaklar sunarak donanımlı bir eğitim almalarını sağladıklarını belirtti.

Exit mobile version