Site icon Akdeniz Haberleri

Ali Şenkaynağı, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı’na seçildi – Dağcılık Camiası Yeni Liderini Belirledi

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 6. Olağan ve 8. Mali Genel Kurulu, Çankaya’daki İçkale Otel’de gerçekleştirildi. Genel kurulda, federasyon başkanlığı için Ali Şenkaynağı ve Ertuğrul Tugay yarıştı ve seçim sonunda Ali Şenkaynağı başkanlığa seçildi.

Seçim öncesinde yönetim kurulunun faaliyet ve mali raporu, denetim kurulu raporu ve tahmini bütçe oylanarak ibra edildi. Genel kurulda federasyonun kayıtlı 168 delegesinden 159’u oy kullandı. Oyların 102’sini alan Ali Şenkaynağı, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı’na seçildi. Diğer aday Ertuğrul Tugay ise 55 oy aldı.

Eski başkan Prof. Dr. Ersan Başar, genel kurulda aday olmamasına rağmen yaptıkları çalışmaları ve hizmetleri anlatarak, desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ve delegelere teşekkür etti.

Yeni başkan Ali Şenkaynağı, genel kurulda yaptığı konuşmada, federasyonu daha ileri bir seviyeye taşımak ve herkes için erişilebilir hale getirmek için çalışacaklarını belirtti. Tesisleşme konusunda eksiklikleri vurgulayan Şenkaynağı, gençlere önem vererek, sporcu yetiştiren kulüplere destek olacaklarını söyledi.

Yönetim kurulunda yer alan isimler de belirlendi. Murat Adıyaman, Ada Özdemir, Mustafa Pehlivanoğlu, Mehmet Bakır Asma, Mehmet Çağlayan, Abdurrahim Ekin, Emrah Aykora, Hakan Othan, Gülay Korkmaz ve Begüm Kazazi, Ali Şenkaynağı’nın yönetiminde yer alacak isimler oldu. Dağcılık camiası için önemli işler yapacaklarını ve sporcuların ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli adımları atacaklarını belirten yeni başkan, desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Exit mobile version