Site icon Akdeniz Haberleri

Aksu’da 500 Çocuk Yüzme Becerilerini Geliştirdi

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve Aksu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” kapsamında Aksu’daki gençler ve çocuklar için önemli bir eğitim süreci başarıyla tamamlandı. İlçe Müdür Vekili Serkan Çapan, Aksu’daki spor faaliyetleri hakkında detaylı bilgi vererek, gençlere takım ve bireysel spor branşlarında eğitimler sunduklarını belirtti.

Bu kapsamda, Aksu Pelin Cemal Kütahya Spor Salonu bahçesinde kurulan portatif yüzme havuzunda düzenlenen yüzme eğitimleri ile 16 ders süren eğitimler alan çocuklar başarılı bir şekilde mezun oldular. Eğitimi tamamlayan çocuklar yüzme testlerini başarıyla geçerek katılım belgelerini almaya hak kazandılar.

Proje Ekim ayının sonuna kadar devam edecek ve 5-18 yaş aralığındaki çocuklara yüzme kursları sunulmaya devam edilecek. Şu ana kadar 500’e yakın çocuğun projeye dahil edildiğini belirten Çapan, hava koşullarına müsaade ettiği sürece eğitimlerin devam edeceğini vurguladı.

Aksu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak, gençlerin spora olan ilgisini artırmayı ve yüzme bilgisini yaygınlaştırmayı amaçlayan projenin sadece yüzme öğrenimini değil, gençlerin genel sağlık ve gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Çapan, ilçede sporun yaygınlaştırılması için çalışmaların devam edeceğini ve gençlerin her alanda desteklenmeye devam edileceğini sözlerine ekledi.

Exit mobile version