: İlçelerde 30. yılını kutlayan bir şiir

Konyaaltı sahilinde gerçekleşen etkinlik, şair Musa Fırat’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Şiir severler ve şairler, ‘Şiirde 30’uncu Yıl’ etkinliğinde bir araya geldi. Gecenin açılışı, özel olarak hazırlanan 30’uncu yıla özel yaş pastanın kesimi ve ikramı ile yapıldı. Fırat, katılımcılara duygusal bir konuşma yaparak, “Bugünlere gelmemizde emeği geçen şairlerimize ve şiir severlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Musa Fırat, “Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi’nin üzerinden tam 30 yıl geçti. Bu süre zarfında Antalya’da şiir ve kültür sanat etkinliklerine destek veren herkese minnettarız. Bu geceyi birlikte kutlamak büyük bir mutluluk” diyerek duygularını dile getirdi. Antalyalı şair ve şiir severlerin 30 yıldır bir arada olduklarını vurgulayan Fırat, gruplarının şehrin kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağladığını belirtti. Yeni şairlerin yetişmesine de destek olmak için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini ekledi.

Gecede Nuri Altunay, Şahin Tan, Yalçın Ersoy, Feriha İsmet, Serdar Baysal, İsmail Güloğlu, Mustafa Fenercioğlu ve diğer şairlerin bağlama ve gitar eşliğinde seslendirdiği şiirler dinleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Ayrıca, Naim Tuncalı, Nadir Demir, Mehmet Budak, Gabil Aboullah, Ayhan Sönmez, Ömer Fatruk Tataroğlu, Adnan Demir, Bolat Ünsal, Gül Gökler, Bülent Akkuş ve Ülkü Sarıoğlu gibi şairler, temmuz ayında hayatını kaybeden ünlü Türk şairlerinin eserlerini okuyarak anısını yaşattılar. Etkinlik, türküler, şarkılar ve halaylar eşliğinde 30’uncu yıl kutlamaları ile devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir