Tarihi İlçelerimizde Müziğin İzleri

Manavgat Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen konser, ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Konsere Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve eşi Hacer Ceyhan Kara da katıldı. Erdal Akkaya, Anadolu’nun kültürel mirasını ve müzik geleneğini modern bağlama teknikleriyle harmanladı ve Türk halk müziğinin unutulmaz eserlerini ustalıkla yorumladı. Orkestra, Akkaya’nın bağlamasıyla mükemmel bir uyum içinde çalıştı ve ortaya çıkan sinerji, konserin etkileyici atmosferini daha da güçlendirdi.

Konserin gerçekleştiği Side Antik Tiyatro, tarihi dokusu ve doğal akustiğiyle geceye damgasını vurdu. Binlerce yıllık geçmişe sahip olan mekan, müziğin evrenselliğini ve tarihin derinliklerini bir araya getirerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Erdal Akkaya’nın sanat hayatının 30. yıl dönümü vesilesiyle Manavgat Belediyesi tarafından sahnede pasta kesildi ve konser sonunda Akkaya ve Berlin Europa Senfoni Oda Orkestrası’na çiçek takdim edildi.

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, gösterdikleri performanstan dolayı sanatçılara teşekkür ederek, Manavgat’ın tarihi dokusunda bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Başkan Kara, “Side Antik Tiyatro’da sizi ağırlamak bizim için büyük bir onur oldu. Erdal Akkaya’ya, sevgili eşine ve Berlin Oda Orkestrası’na kendim ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra da sizi burada görmek isteriz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir