Engelsiz Plajlar, İlçelerde Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Engelsiz Plajlar’, engelli vatandaşların denize rahatça girebilmesi için sağlanan hizmetlerle bu yıl da büyük ilgi görüyor. Konyaaltı Sahili ve Lara Sahili’nde bulunan engelsiz plajlar, bedensel engeli olan vatandaşların konforunu ön planda tutuyor. Engelli otoparkı, tuvalet, duş, soyunma kabini, cankurtaran, şezlong gibi birçok hizmetten ücretsiz olarak yararlanma imkanı sunan plajlar, engelli bireylerin denizin keyfini çıkarmasını sağlıyor.

Engelli ziyaretçilerin güvenliği için plajda sürekli olarak hazır bekleyen cankurtaranlar, acil durumlarda hızlı müdahale imkanı sağlıyor. Engelli plaj sandalyeleri ise tekerlekli sandalye kullanan ziyaretçilerin denize girmesini kolaylaştırarak onlara denizin tadını çıkarma fırsatı sunuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Fatin Iltar, engelli vatandaşlar için sunulan hizmetlerin ücretsiz olduğunu ve herkesin rahatça denize girebileceğini belirtiyor.

Engelli vatandaşlar da bu hizmetten memnuniyetlerini dile getirerek, daha sık denize gelmeye başladıklarını ifade ediyorlar. Engelli annesi Çiğden İnan, oğlunun denize gitmeyi çok sevdiğini ve engelsiz plaj sayesinde daha sık denize geldiklerini söylüyor. İnan, plajdaki yapılanmaların tamamen engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik olduğunu ve buna çok teşekkür ettiklerini belirtiyor. Sonuç olarak, Antalya’nın engelli vatandaşlara sunduğu engelsiz plajlar, aynı zamanda yabancı turistlerin de ilgisini çekerek şehri tercih etmelerine olanak sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir