Yeşilliklerle çevrili Konyaaltı’nın engelsiz parklarıyla fark yaratıyor – İlçeler

Konyaaltı Belediyesi, ilçedeki parkları engellilere uygun hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Parklarda yapılan düzenlemelerle görme ve yürüme engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği alanlar oluşturuluyor. Geniş yürüyüş yolları, rampalar, asansörler, özel oturma alanları, yönlendirme tabelaları ve engelli yolları gibi detaylar engelli bireylerin günlük yaşamlarını kolaylaştırıyor.

Konyaaltı’nda erişilebilirlik belgesi alan park sayısı, Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün Konyaaltı Belediyesi Özgecan Aslan Parkı’na da belge vermesiyle 14’e yükseldi. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen’in katılımıyla düzenlenen belge töreninde Vali Şahin, belgeyi Başkan Kotan’a takdim etti. Bu çalışmalar sayesinde Antalya, Konyaaltı’nın liderliğiyle engellilere yönelik erişilebilir parklar konusunda öncü konumda bulunuyor.

Başkan Kotan, Konyaaltı’nı engelsiz bir ilçe haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, Türkiye’ye örnek olmayı amaçladıklarını vurguladı. Engelli yurttaşlara daha iyi hizmet sunmak adına parkların yanı sıra kaldırımların da engellilere uygun hale getirileceğini söyleyen Başkan Kotan, yapılan çalışmalardan dolayı Vali’ye ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü’ne teşekkürlerini iletti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir