Alanya Sporcuları Olimpiyata Gönderildi, Şehrin Gururu oldu

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek olan Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları için Türk kafilesi hazırlıklarını tamamladı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nden (ALKÜ) üçüncü sınıf öğrencisi ve milli atlet Salih Korkmaz, Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi bölümünden yarışmalara katılmak üzere seçildi. Aynı zamanda Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Işık Bayraktar, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Olimpik Performans Direktörü olarak görev alacak. Kafilede ayrıca ALKÜ’nün eski öğrencilerinden ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda cirit atma branşında 4. olan sporcusu Eda Tuğsuz da yer alacak.

Türk kafilesi için İstanbul Havalimanı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer yetkililer sporculara desteklerini iletti. Kafile, Paris’e gitmeden önce aile fotoğrafı çektirdi.

Olimpiyat Oyunları’nın açılışı 26 Temmuz’da gerçekleşecek ve Salih Korkmaz, 1 Ağustos’ta 20 kilometre Yürüyüş branşında yarışacak. ALKÜ’lü milli atlet, hedefinin madalya kazanarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirtti. Korkmaz, üniversitedeki desteklerinden dolayı teşekkür ederken, hocasının da kendisini desteklemesiyle moralinin her zaman yüksek olduğunu vurguladı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ve ALKÜ ailesi ise milli sporcuya desteklerini iletti.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları heyecanı, Türk sporcuların ve destekçilerinin heyecanlı bekleyişi devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir