İlçeler: Turizm Bölgeleri Virüs Önlemlerinden Muaf Tutulmalı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Ticaret Bakanlığı’nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının 1 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe girmesinin turizm bölgelerindeki işletmeler üzerinde ciddi sorunlar yaratabileceğini belirtti. Güngör, turizm bölgelerinin bu uygulamadan muaf tutulması gerektiğini dile getirdi.

Turizm bölgelerindeki işletmelerin sezonun en yoğun olduğu dönemde iş yapabildiklerini ancak sezon dışında kapalı olduğunu vurgulayan Güngör, bu işletmelerin kış aylarında turizm sezonuna hazırlık sürecinde ağır mali yükler altına girdiğini ve bu yeni uygulamanın işletmelerin ekonomik dengelerini olumsuz etkileyeceğini söyledi. Ayrıca, işletmelerin yüksek kira maliyetleri ve personelin çoğunun ciro üzerinden maaş aldığını belirten Güngör, pazar günleri kapalı olmasının işletme sahipleri ve turistleri olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Güngör, söz konusu uygulamanın yasal olmayan işletmelerin ortaya çıkmasına ve turizm sektöründe ekonomik kayıplara yol açabileceğini öngördüğünü ve turizm bölgelerinin bu uygulamadan muaf tutulması gerektiği çağrısında bulundu. MATSO/Bülten tarafından yapılan açıklama böylece sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir