Başkan Bahar, ilçelerde basit konaklama belgesi için ek süre talep etti

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye genelinde 2 bin 426 tesisin basit konaklama belgesi almamış olmasını duyurmasının ardından, seyahat acentelerini bu tesislerle çalışmamaları konusunda uyardı. Bu durum, küçük aile işletmelerinin karşılaştığı sorunlara dikkat çekti.

Başkan Bahar, konu hakkında şunları söyledi: “Belediyeler tarafından verilen iş yeri açma ruhsatına sahip olan ve bugüne kadar konaklama hizmeti sunan küçük aile işletmeleri artık Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurarak Basit Konaklama Turizm İşletme Belgesi almaları gerekmektedir. Bu düzenleme ile sektörün kayıt altına alınması ve bütünlüğün sağlanması amaçlanmaktadır.”

Başkan Bahar, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapılan çalışmanın güvenlik ve vergi kaydı açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu düzenleme ile sektörde güvenlik ve vergi açığı kapatılmıştır. Küçük işletmelere destek olmak adına gerekli düzenlemelerin yapılmasını umut ediyoruz” dedi.

Başkan Bahar ayrıca, küçük aile işletmelerine müracaat süresinin uzatılmasını ve yeni düzenlemelere olanak tanınmasını talep etti. Küçük otellerin turizmdeki çeşitliliğe katkı sağladığını ve önemli bir turizm geliri kaynağı olduğunu belirtti.

Bu konuda duyuruların muhataplarına ulaşmamış olabileceğine dikkat çeken Başkan Bahar, müracaat süresinin uzatılması ve işletmecilere destek olunması konusunda umutlu olduklarını dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir