Güneş Okulu Projesi’nde gençlere ilçelerdeki sektörler tanıtıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin liderliğinde yürütülen, Avrupa Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR destekli ‘Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı Operasyonu Hibe Programı’ (NEET PRO) kapsamında gerçekleştirilen ‘Güneş Okulu’ projesinin açılış toplantısı düzenlendi. Toplantıda, gençlerin eğitimine odaklanan proje kapsamında sektörel tanıtımlar gerçekleştirilerek, Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve çalışanlar gençlerle buluştu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Güneş Okulu Projesi’nin gençlerin enerji sektöründe istihdamı ve iklim değişikliğiyle mücadele konusunda önemli bir adım olduğunu vurguladı. Tuncer, şehirlerdeki hızla artan nüfus ve sanayi faaliyetlerinin enerji ihtiyacını artırdığına dikkat çekerek, güneş enerjisinin bu ihtiyacı karşılamak adına stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Projenin uygulamaları hakkında bilgi veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Enerji Yönetimi Öğretim Üyesi Dr. Ozan Deniz, gençlere online teorik eğitimler verildiğini ve sertifikalarının alınmasının ardından uygulamalı eğitimlerin başlayacağını aktardı. Projenin işsiz gençlere istihdam imkanı sağlayacağını belirten İŞKUR Antalya Şube Müdürü Neva Akçayır, projenin gençlerin kariyerlerine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi AB İlişkileri ve Proje Şube Müdürü Güliz Yaman ise proje kapsamında gençlere verilecek eğitimler hakkında bilgi verdi. 15-29 yaş aralığındaki gençlere yönelik projede, teorik eğitimlerin ardından uygulamalı eğitimlerin başlayacağını ve gençlerin güneş enerjisi sektöründe istihdam edilmesine olanak sağlayacağını açıkladı.

Toplantının ardından GES sektöründen çeşitli firmalar, gençlere sektör hakkında bilgi veren sunumlar gerçekleştirerek, iş imkanları hakkında bilgi paylaştılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir