İlçelerde Plajlarda Plastik Atık Duyarlılığı Artıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, EKAD ve TÜRÇEV’in iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Plastiksiz Kıyılar, Plastiksiz Sular’ projesi ikinci yılında devam ediyor. Projenin ikinci ayağı Belek Halk Plajı’nda düzenlendi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen 35 gönüllü, çevre eğitimi alarak plajda temizlik etkinliği gerçekleştirdi. Proje kapsamında stantlar açılarak yerli ve yabancı vatandaşlara plastik atık bilinci oluşturulmaya çalışıldı.

TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Mustafa Ergiydiren, plastik atıkların gelecek nesillere ciddi bir tehdit olduğunu vurgulayarak, plastik atıkların doğada yok olma sürelerinin uzunluğunun gelecek nesilleri tehlikeye attığını belirtti. Etkinlikle toplumun ve turistlerin dikkatinin çekilmeye çalışıldığını ifade etti.

EKAD Proje Geliştirme ve Eğitim Programı sorumlusu Deniz Candaş ise projenin amacının daha fazla insana ulaşmak olduğunu söyledi. Proje kapsamında 7 Temmuz tarihine kadar devam edecek farkındalık çalışmalarıyla vatandaşların tüketim tercihlerini gözden geçirmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti. Sahilden çıkarılan atıkların 9 ayrı kategoride sergilenerek farkındalığa katkı sağlanmaya çalışılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir