İlçelerde Son Noktaya Doğru Adım Adım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, esnafın ve üreticinin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Alanya Türkler’de inşa ettiği Alanya Toptancı Hal Kompleksi Projesi’nde sona gelindiğini duyurdu. Yeni hal kompleksi, modern imkanlarla donatılmış olup esnafın daha kullanışlı ve rahat bir ortamda iş yapmasını sağlayacak şekilde revize edildi. Proje, esnafların görüş ve önerileri doğrultusunda ek ihale ile sundurma ve bodrum ardiyelerinin önüne yanaşma rampaları eklenerek güncellendi. Yeni Alanya Toptancı Hali Projesi’nde sundurma imalatlarının betonarme temelleri ve kolon ayakları tamamlandı.

Altyapı çalışmaları tamamlanan yeni hal kompleksinde iç meydan betonu döküldü ve saha betonu dökümü yüzde 75 oranında tamamlandı. Çevre düzenleme çalışmaları ise devam etmekte olup 156 dönüm arazi üzerine inşa edilen kompleks, bölgede dağınık halde bulunan toptancı hallerini tek çatı altında toplayacak. Tesis, tüccar, komisyoncu ve üreticilerin daha rahat şartlarda hizmet almasını sağlayacak şekilde tasarlanmış olup 19 hal bloğunda 159 dükkan, 4 ardiye bloğunda 34 dükkan, 1 idari ve 1 ticari blokta 28 iş yeri ile birlikte 26 blok yer almaktadır. Projede ayrıca sosyal donatı alanları da bulunmaktadır.

Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan bilgilere göre, Yeni Toptancı Hali Kompleksi’nin tamamlanma süreci devam etmekte olup bölgedeki ticaretin gelişimine önemli katkılar sağlayacağı belirtilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir