Dünya Üniversiteleri İlçelerle Buluşuyor

Alanya Üniversitesi’nde gerçekleşecek etkinliğe, 11 farklı ülkeden akademisyenler ve idari personel katılacak. Toplamda 40 katılımcının yer alacağı etkinlik uluslararasılaşma süreçlerini ele alacak. Erasmus+ değişim programlarıyla öğrenci ve personel değişim fırsatlarının yanı sıra kültürler arası etkileşimlerin artırılması hedefleniyor.

Etkinliğin ilk gününde üniversite sunumları ve kültürlerarası eğitimler gerçekleşecek. Gala yemeği ve Türk halk gösterilerinin ardından Alanya’nın kültürel zenginlikleri katılımcılara tanıtılacak. İkinci gün ise şehir turu ile Alanya’nın tarihi ve kültürel yerleri gezilecek. Bilgi paylaşım oturumları, iyi uygulama örnekleri ve eğitim fuarları hafta boyunca devam edecek.

Side ve Manavgat gibi bölgenin doğal güzellikleri de ziyaret edilecek. 11 Ekim’de sertifika töreniyle sona erecek etkinlik, akademik ve kültürel ortaklıkların keşfedilmesine olanak tanıyacak. Alanya Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Aykut Ekinci, etkinliğin uluslararası düzeyde gelişime ve öğrencilere küresel bir perspektif kazandırmaya önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir