İlçelerde Kürek Sörfü ile Baraj Gölü Temizliği Başlıyor

Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Manavgat Gençlik Merkezi gönüllü üniversite ve lise öğrencisi gençler, Avrupa Spor Haftası kapsamında Manavgat Baraj Gölü’nde paddleboard etkinliği düzenledi. Katılımcılar, bilgilendirme aldıktan sonra göle açılarak paddleboard ile keyifli zaman geçirdi. Daha sonra ise göl sahilinde kayalık ve çalılıklar arasında plastik atık toplama etkinliği düzenlendi.

Yaklaşık 300 kilo plastik atığın toplandığı etkinlikte, gençler çevre temizliğine önem vererek otomobil lastiği gibi büyük atıkları da sudan çıkardılar. Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2024’ü ‘Hareketlilik Yılı’ ilan etmesine atıfta bulunarak, gençlerin hem spor yapmasını hem de çevreye duyarlı olmalarını hedeflediklerini belirtti.

Karakaya, “Bu tür etkinliklerle gençlerimizi hem spora teşvik ediyoruz hem de çevre konusunda farkındalık oluşturuyoruz. Her spor etkinliğimizde çevre temizliğini de unutmuyoruz. Amacımız gençlerimizin hem sağlıklı bir yaşam sürmelerini teşvik etmek hem de çevreye karşı sorumluluk sahibi bireyler olmalarını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir