Bakan Osman Aşkın Bak, Avrupa Spor Haftası Etkinliğinde Gençlik ve Sporu Teşvik Etti

Bağcılar Meydanı’nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB Başkanlığı himayesinde gerçekleştirilen organizasyon, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu koordinasyonunda düzenlendi. Sporun yaygınlaştırılması ve sağlıklı yaşam bilincinin artırılması amacıyla düzenlenen etkinlikte farklı branşlardan sporcular ve vatandaşlar bir araya geldi.

Organizasyonda konuşan Bakan Bak, ailelere seslenerek çocukların spor yapmalarının önemini vurguladı. Sporun çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu belirten Bakan Bak, sporun önemine dikkat çekerek “Spor yapmayan çocuk kötü alışkanlıklar edinir, çevresine zarar verir. Bu nedenle çocuklarımızı spor salonlarına, spor kulüplerine yönlendirmeliyiz.” dedi.

Bakan Bak, 2024’ü haraketlilik yılı ilan ettiklerini belirterek, çocukların sosyalleşmesi ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine olanak tanıyan sporun önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin sporda atılım gerçekleştirdiğini ifade eden Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde birçok spor tesisi inşa edildiğini ve Türk sporuna destek verildiğini söyledi.

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Kerim Çomoğlu da Avrupa Spor Haftası etkinliğinin tüm Avrupa’da kutlandığını belirterek, etkinliklerin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Organizasyonda binlerce gencin spor etkinlikleriyle buluştuğunu belirten Çomoğlu, sporumuzu her yaştan insana yaymaya ve kitlesel etkinliklerle herkesi spora davet etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Bağcılar Meydanı’ndaki organizasyon, sporun yaygınlaştırılması ve sağlıklı yaşam bilincinin artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. Herkesin spor yapmaya teşvik edildiği etkinlik, Türk sporuna ve gençlerimize destek veren kurumların iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir