Aspendos’ta başlayan 31. Uluslararası Opera ve Bale Festivali, sanatseverleri büyülüyor!

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk’ün açılış konuşmasıyla başlayan 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, büyük bir heyecanla devam ediyor. Finli meslektaşları ve sanatseverlerle birlikte Finlandiya Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Gita Kadambi, Finlandiya Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan Riitta Kaivosoja, Danimarka Opera Hedeland Yönetim Kurulu Başkanı Henrik Dahl ve birçok önemli konuğun katılımıyla gerçekleşen ‘Aida’ operasının performansı unutulmaz bir deneyim sunmuştu.

“Aida” operasında Soprano Yoana Zhelezcheva’nın Aida rolünü ve Tenor Walter Fraccaro’nun Radames rolünü başarıyla seslendirdiği, Amneris rolünü Mezzo Soprano Medine Tuganova’nın, Amonasro rolünü Bariton Serhat Konukman’ın, Ramfis rolünü Bas Engin Suna’nın, Mısır Kralı Il Re rolünü Bas Şafak Güç’ün, Haberci rolünü Tenor İsmail Enis Ok’un ve Sacerdotessa rolünü Soprano Serap Demirhan’ın canlandırdığı eserin büyüleyici atmosferiyle seyirciler dakikalarca ayakta alkışladı.

Festivalin devamında, genç opera solistleri başarılarıyla dikkat çeken bir konserle sahne alacak. Soprano Çiğdem Soyarslan, soprano Dilan Ayata, mezzosoprano Ezgi Karakaya, bariton Faik Mansuroğlu ve tenor Mert Süngü’nün performans sergileyeceği Opera Gala Gecesi, müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Diğer etkinlikler arasında, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek olan “Kuğu Gölü” balesi, Astana Bale Tiyatrosu’nun “Carmen” ve “Tango Ateşi” performansları ile heyecan dolu bir şekilde devam edecek. Festivalin kapanışını ise Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek olan “Tosca” operası ile yapacak. Ünlü tenor Paolo Lardizzone’un Cavaradossi rolünde sahne alacağı, koro ve orkestranın eşlik edeceği bu muhteşem eser, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Festival kapsamında birbirinden özel eserlerin sergileneceği, genç yeteneklerin sahne alacağı birçok etkinlik programlanmış durumda. Sanatseverler, bu benzersiz festivali kaçırmamak için Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri veya biletinial.com internet sitesinden biletlerini temin edebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir