Büyükşehir Belediyesi İlçelere Dev Su Yatırımı Yapacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Serik Karadayı İçme Suyu Temin Projesi için 1 milyar 561 milyon 935 bin TL yatırım yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından protokolü imzalanan proje, bölgeye içme suyu temin ederek Belek Turizm Bölgesi’nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak.

Proje kapsamında Serik Karadayı Mahallesi’nde 9 dönümlük bir alan kamulaştırılarak 26 adet derin kuyu açılacak ve bu kuyulardan 930 litre/sn içme suyu temin edilecek. 3000 metreküplük depo ve 15 km düktil boru ile Belek Bölgesindeki oteller ile Karadayı, Belek, Kadriye mahalleleri projeden faydalanacak. Ayrıca TİGEM içme suyu üretim tesisindeki eski toplama deposu tadilatı yapılacak ve terfi pompa, motor ve elektrik panoları yenilenecek.

Başkan Böcek, projenin toplam maliyetinin 1 milyar 561 milyon 935 bin TL olduğunu belirterek, “Belek Turizm Bölgesinin su ihtiyacını karşılayacak bu önemli yatırım ile Antalya’mıza değer katacağız” dedi. Başkan, daha önce hayata geçirilen Belek Oteller Bölgesi için yapılan yatırımlardan da bahsederek, bölgedeki tesislerin online olarak otomasyonla takip edildiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir